Tungelsta Skola 1
17 juni 2017
15:00

Referat: Tungelsta IF - Västerhaninge IF

En match man går ifrån med blandade känslor. Vi torskar inte trots att vi hamnar i underläge samtidigt surt att inte få med sig alla poängen med tanke på hur matchen såg ut.

Första halvlek så har Västerhaninge ett par riktigt bra chanser att spräcka nollan men idag var det riktigt svårt att få in bollen. Det var både oskicklighet från Västerhaninges sida samt en riktigt duktig målvakt i Tungelstamålet.
Tungelsta tar ledningen på en ytterzonsfrispark som touchas in otagbart bakom Pontus. Onödigt på flera sätt, dålig rensning, dåligt beslut att fälla spelaren 1-0 till Tngelsta i paus.

Andra halvlek blev enahanda det var Västerhaninge mest för hela slanten. Tungelsta stack i några få kontringar men brände dessa. Vi tycker vi blev berövade på en solklar straff när Dejan mejjades ner i straffområdet. Vi har ännu inte fått en straff i årets serie.
1-1 kom när Max kom runt på högerkanten, skickade in bollen i boxen och en Tungelstaspelare sparkade in bollen i eget mål. Det behövdes idag för själva kunde vi inte göra mål. Västerhaninge har även ett segermål inne som domaren mycket konstigt dömer bort. Det kanske var Tungelstas målvakts enda misstag då han kom helt fel i situationen.

Med tanke på det stora övertaget både spel och chansmässigt så var det här en match vi borde vunnit. Starkt ändå att inte förlora. Sjätte raka utan förlust. Nu väntar retur på onsdag nere på Hanveden.